l gamle Tørringhjem sænkede vemodigheden sig, da budskabet om Ruth Jensens død spredtes den 15. april 2007.
En epoke i byens historie udrandt hermed. GI. Tørring Kro havde været i familiens eje fra år 1921. Efter Jens Laurits Jensens død overtog hans hustru fru Anna Jensen, Ruths moder, med myndig hånd styret af kroen.
Grundet et svagt helbred kunne Ruths ønske om en uddannelse på musikkonservatoriet ikke indfries, men hun blev derimod en trofast l støtte for sin moder gennem mange år. År 1975 overtog Ruth så selv GI. Tørring Kro, hvor familie og venner kunne glæde sig over hendes musikalske og litterære viden og efter samtaler med hende, gik man opmuntret tilbage til dagligdagens krav. Med de stærke familiebånd til Sønderjylland var grænseforeningens situation altid et aktuelt emne, men også andre foreninger fik glæde af hendes gavmildhed. Lange cykelture med gæster og venner ud i Tørrings skønne omegn og ikke mindst den nye svømmehals muligheder, holdt hende ungdommelig. I en høj alder flyttede Ruth over på Nederbylund, hvis omsorg og pleje hun værdsatte højt.
For et år siden forstod hun at GI. Tørring Kro måtte skifte ejer, hvilket skete med stor hjælp fra flere Tørringgenseres side. Vi vil savne hende længe. Æret været hendes minde.
Gl. Tørring Kro

I 1731 får Henning von Arenstorff, der ejer Stougaard og Alstedgaard kongens tilladelse til at bygge en kro i Tørring, og det menes, at kroen kom til at ligge tæt ved den nuværende bro over Gudenåen.
I 1766 er kroen flyttet tæt på Kirken, og ligger derefter ved landevejen mod Nørre Snede.
Omkring år 1800 var Gl. Tørring Kro en af Tørrings største gårde, idet der flere gange var tilkøbt omliggende arealer. I 1879 blev jorden solgt fra, og den kro, vi ser på billedet blev bygget.
I 1921 overtog Ruth Jensens far kroen, men da han døde året efter førte Ruths mor, Anna Jensen, kroen videre.
Da Anna Jensen i 1959 var 94 år gammel, overdrog hun kroen og den daglige ledelse til datteren Ruth, der foretog en omfattende restaurering og fik spiritusbevilling.
En sådan bevilling kunne man roligt give Ruth. Når nogen i krostuen havde drukket to øl, og bestilte den tredje, blev ønsket afvist med Ruths rolige stemme: ”Når man har drukket to øl, er man ikke mere tørstig, så du kan ikke få flere”.
I 1983 lukkede Ruth kroen, men blev boende indtil hun i 2004 kom på plejehjem. I 2006 blev kroen solgt, men stod tom til 2011, hvor Kommunen købte ejendommen, og rev bygningerne ned.
Derefter blev der bygget udlejningsejendomme og andelsboliger på grunden, der omfatter Viborgvej 11 og Krovænget.

Kaffe Kringle (Ruth i Kroen)

450 g mel
300 g margarine
2 spsk. Sukker
3 æg
50 g gær
½ dl koldt vand
Fyld (blandes):
150 g blød margarine
150 g sukker
1 dl makron rasp
3 spsk. Rosiner
- Smelt margarine – nedkøl til håndvarmt, tilsæt gær, vand, æg og sukker. Æltes sammen med melet.
- Hæver cirka 20 minutter
- Rulles ud på et let melet bord til cirka 20 x 50 cm. Smør fyldet på. Luk dejen om fyldet til en pølse.
- Lægges på en bageplade med samlingen nederst. Trykkes let flad
- Pensel med et sammenpisket æg
- Drys med sukker og evt. hakket nødder
- Bages ved 200-225 grader i cirka 20 min.
Kan fryses